CountryWinery

 

 

PROJECTEN

 

Het pawpaw project

 

Paw paw oogst

Het vermenigvuldigen van de juiste variëteiten van pawpaw hier in Nederland neemt Country Winery voor hun rekening. Wij zijn volop bezig met het kweken van de jonge plantjes. Het plan is over 2 a 3 jaar een paar hectare's Paw Paw gaarden aan te planten.

De variëteiten die op dit moment bij Country Winery staan zijn: Davis, Rebecca Gold, Sunflower, Wells, en een aantal zaailingen.

Ondanks een slechte start door een late voorjaar vorst van -8 C in het voorjaar en daarna een natte en kille zomer, herstelde en groeide de PawPaw planten uitstekend. Opvallend was dat de bevruchte bloemen die een vruchtbeginsel hebben geen last hadden van de late nachtvorst. Integenstelling van de knoppen en de pas geopende bloemen die afvroren. Al met al werd er in oktober 2011 toch nog geoogst.

Ook opvallend was dat de planten een hardere groei door maakte door de natte zomer. De pas in het voorjaar geplante planten die door de voorjaarvorst afvroren, zich snel herstelde en nieuwe scheuten maakten van 10 tot 15 cm. Verschillende ouderplanten maakten scheuten van15 tot 40cm, en de planten zaten goed in het blad.

De zaden van de geoogste vruchten worden in het voorjaar gezaaid om betere en nieuwere rassen uit te kweken voor het Nederlandse klimaat.

Op het ogenblik heeft de onderzoeker Hans Kluijt van zorgkwekerij Country Winery een groot aantal van dit soort planten al in pot opgekweekt die klaar staan om uitgeplant te worden.

Jonge Paw paw boompjes

FOTO: Jonge PawPaw boompjes / PawPaw boompjes in container

Hellaas is er een gebrek aan grond en financiën, aangezien het perceel grond hellemaal vol aangeplant is met bijzondere fruitplanten waaronder 85 PawPaw planten.

Verder moet er nog veel onderzoek gedaan worden naar de PawPaw planten zoals de teelt, ontwikkelen en kweken van nieuwe rassen en planten, het verwerken van het fruit en de zaden van de PawPaw bevatte stoffen die insecten verjagen. Het vruchtvlees heeft een custardachtige structuur en heeft een tropische smaak een combinatie van banaan en mango met vleugje van aardbei of vanille afhankelijk van de soort.

De vruchten van de PawPaw bevatte veel belangrijke voedingstoffen zoals een hoog gehalte vitamine C, magnesium, ijzer, koper, mangaan, kalium en essentiële aminozuren en bevatte grote hoeveelheden van riboflavine, niacine, calcium, fosfor en zink. Ook zoude er in de barst van de takken van de PawPaw anti kanker stoffen in zitten zoals nu word van Taxes taxsol gemaakt. In Amerika wordt daar volop onderzoek gedaan onder andere door Dr. Kirk Pomper.

Meer zeer goede informatie kan je vinden op
www.Pawpaw.kysu.edu/ ,
www.petersonpawpaws.com,
http://cancerhealth.co/pawpaw-tree-cures-cancer/
en op onze website hier

 

Het noten project. (informatie volgt...)

 

noten

Het kaki/persimoen project. (informatie volgt...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 © Country Winery