CountryWinery

 

 

PAWPAW

 

bloemen fruit

De wetenschapelijke naam is Asimina triloba.
Andere namen Papaw, Poor man's banana, Roomappel.
Van oorsprong komt de pawpaw uit het oosten van Amerika waar ook fossielen van de planten gevonden werden. De planten werden door de indianen verder land inwaarts verspreid. Ondanks zijn tropische uiterlijk (verwantschap van de Avocado, blad gelijk er erg veel op.) kan de pawpaw veel vorst verdragen tot - 30 graden Celsius. De pawpaw plant kan zo'n 5 meter hoog worden en de bladeren verkleuren in mooie herfstkleuren.
De bloemknopen worden voor de winter al gevormd en bij zacht weer na de winter zet de groei in en worden zacht fluwelen zwarte knoppen als ze half open gaan zijn ze groen waarna ze donker roodbruin worden als het tijd voor de bestuiving. Integenstelling met andere bloemen worden ze niet bestoven door bijen maar door vliegen & kevers. Voor een goede bestuiving heeft men meerdere planten nodig van rasvaste of gezaaide planten. En het is aan te raden om zelf met een penseeltje de bloemen over en weer te bestuiven.
Uit elke bloem kan meerdere vruchten komen zelf tot 7 toe meestal 5 hangend als een tros bananen. Maar soms zit er 1 vrucht aan afhankelijk hoeveel variëteiten er in de omgeving staan, ze zeer afhankelijk van kruisbestuiving. De vruchten hebben de vorm van een avocado/ mango. De kleur van de vruchten afhankelijk van de variëteit zijn: wit/groen, geel, oranje tot paarsbruin. De smaak van de vruchten zijn natuurlijk verschillend door de vele variëteiten, ze smaken naar vanillevla, banaanachtig tot mango tropische smaak. Het vruchtvlees is boter zacht gelijk aan custard met aantal bruine pitten als bruine bonen.

Pawpaw boom

FOTO: Jonge PawPaw boom
2012 © Country Winery